Eiwitdieet, effectief of niet?

Bij het schrijven van dit artikel is het alweer augustus en kunnen we stellen dat de zomerperiode er met een paar weken op zit. Het weer heeft waarschijnlijk vaker teleurgesteld dan mensen blij gemaakt want het is niet langer dan een week achter elkaar mooi weer geweest. En als we dan nagaan dat duizenden Nederlanders keihard hebben lopen trainen in de gym en ze hebben hun lichaam amper kunnen showen op het strand of bij het plaatselijke zwembad. Misschien ben je op vakantie geweest naar de zon, dan zou het wel de moeite waard zijn geweest, al het harde werk wat je hebt verzet in de sportschool.

Een goed lichaam door training of voeding?

De echte fitness fanatiekelingen die zich ook hebben geïnteresseerd in voeding en dat soort dingen, zullen weten dat een goed lichaam voor 70% voortkomt uit een goed dieet. Krachttraining is natuurlijk wel vereist om je lichaam de prikkel te geven om te groeien, maar als je dieet bestaat uit te weinig eiwitten en alleen maar fastfood, dan zal je waarschijnlijk niet veel vooruitgang zien aan je lichaam. Er zijn natuurlijk diverse soorten diëten die werken bij fitness of bodybuilding, het is wel afhankelijk van je doel. Bij het afvallen kun je kiezen voor een eiwitrijk dieet. Bij dit dieet zal je voornamelijk eiwitten binnen krijgen en vetten en koolhydraten vermijden, heerlijke eiwitrijke crackers zijn een voorbeeld van wat je in dit dieet kunt eten. Afvallen met een goed dieet en voldoende beweging werkt het best.

Aankomen met eiwitten

Als je naar de sportschool gaat en goede resultaten wil behalen dan is het van belang dat je genoeg eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zijn de bouwstenen voor je lichaam om echt aan te komen in spiermassa. Naast eiwitten moet je ook voldoende koolhydraten en vetten binnenkrijgen wil je aankomen. Je moet meer eten dan je lichaam verbrandt om goed te kunnen groeien. Eet dus voldoende en train als een beest en dan komen de resultaten vanzelf! Om makkelijk en snel eiwitten binnen te krijgen kun je grijpen naar shakes en puddings.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *